[redactioneel stuk Peperbus]

Eerst een kopje kruidenthee en een warm voetenbad en dan word ik door Wilma Holthof letterlijk in de watten gelegd. De schoonheidsspecialist en voetreflexoloog geeft me een klassieke Dr. Hauschka behandeling met een verwentijd van honderdtwintig minuten. Na zestien jaar ervaring, opende ze 25 november haar eigen salon ‘Herboren’.

Via de paarse deur midden in de nieuwe biologische supermarkt GooodyFooods aan de Blijmarkt , daal ik af naar wat vroeger de kluis van een bankgebouw was. Met een plafond van een meter beton ben ik bij Herboren afgesloten van de buitenwereld. Mobiele telefoons werken niet. Wilma verwelkomt me met een warm voetenbad dat geurt naar salie.
Naast schoonheidsspecialist is Wilma voetreflexoloog.
Ze behandelt niet alleen het hoofd, want het hoofd zit tenslotte vast op een lichaam. Door een massage van de voeten en de onderbenen, met speciale handtechnieken, worden verstoorde inwendige gebieden in het lichaam volgens Wilma geprikkeld. Haar handen op mijn benen en voeten voelen in ieder geval ongelooflijk warm. Ze lacht: “Doordat ik veel met mijn handen werk, gaat daar veel energie naar toe.”

Natuurzuiver

In haar salon gaat Wilma er van uit dat de huid zichzelf kan verzorgen en herstellen. De producten van Dr. Hauschka zijn natuurzuiver en zijn een redding voor veel mensen met een gevoelige huid. Wilma kijkt bij problemen met de huid vooral naar de oorzaak, zoals stress of een slecht eetpatroon. Ze was dan ook tien jaar werkzaam bij de Thuiszorg.

Moddermasker

Na een gezichtsreiniging met amandelschaafsel, dat milder is dan een normale peeling, en kompresbaden met heerlijk geurende oliën is het tijd voor het reinigende moddermasker. Het mag even intrekken en met wattenschijfjes op mijn ogen heb ik geen idee wat er om mij heen gebeurt. Bijzonder is ook de lymfestimulatie door middel van penseelmassage. Eerst maakt Wilma de lymfebanen in mijn nek los. “Lymfevaten zijn van groot belang voor de afvoer van afvalstoffen,” legt ze uit. Ze pakt een penseel en strijkt er mee over mijn voorhoofd, slapen en hals. Het kriebelt een beetje. Wilma: “Dit zijn ritmische bewegingen.”
Aan het einde van de behandeling krijgt mijn gezicht nog een vloeibare dagcrème. En Wilma rekt mij helemaal uit. Tot mijn haar aan toe. Na honderdtwintig minuten verwend worden, ben ik herboren.

Bron: Yasmine Esser, correspondent van de peperbus, krijgt de Dr. Hauscka behandeling van Wilma Holthof.

PRAKTIJK HERBOREN

voor natuurlijke huidverzorging

Potgietersingel 1
8011NA Zwolle

In natuurvoedingswinkel
ODIN